Hot Stone Massage

Hot stone massage
HOT STONE MASSAGE

Een Hot Stone Massage is een massage die uitgevoerd wordt met verwarmde basaltstenen en olie. De warmte van de stenen en de geur van aromatische olie brengen geest en lichaam in diepe ontspanning. Het gladde oppervlak van de stenen geeft een diepontspannende ervaring.

Het gebruik van stenen om te masseren gaat ver terug in de geschiedenis. De Grieken en Romeinen gebruikten ze al in badhuizen om spierpijn, ongemakken en kwetsuren te verminderen. In het Oosten werden ze therapeutisch ingezet ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen. Er werd mee gestreken over de meridianen (energiebanen) en er werden acupunctuurpunten mee gemanipuleerd.
Sinds enige tijd is de massage met warme stenen herontdekt en wordt ontspannend en therapeutisch toegepast. Hierbij maakt men gebruik van natuurlijke, plantaardige olie, of aromatische olie.

Stenen worden al eeuwen beschouwd als een symbool voor kunst en kracht. De gebruikte basaltstenen zijn vulkanische stenen die door jarenlange invloed van water en zand gladgepolijst zijn. Ze worden gevonden in rivierbeddingen en zee en zijn door de natuur gevormd. Door hun samenstelling zijn ze in staat warmte goed op te slaan. lang vast te houden en geleidelijk weer af te geven.

Hot Stone massage heeft een weldadig effect op lichaam en geest. De hartslag en ademhaling worden vertraagd en de bloeddoorstroming en verteringsprocessen geactiveerd. De massage kan ondersteuning bieden bij spier- en gewrichtspijn, spijsverteringsproblemen, en hoofd-, nek- en rugpijn.